A szükséges hozzávalók:
5 másnapos kifli, 7 evőkanál darált mák, 4 evőkanál cukor, 7 dl tej, 2 kisebb alma lereszelve, 3 dl tejszínhab (cukrozott), 1 csomag habfixáló, 2 - 4 evőkanál szilvalekvár, vaj, zsemlemorzsa. A díszítéshez: korong alakú babapiskóta, csokoládé. |
![]() |
Az elkészítés menete: A kifliket vékony karikákra vágjuk. A tejet a cukorral felforraljuk, és a kiflikre csurgatjuk adagonként, mindig átkeverve. Ha a tejet beitta (nem baj, ha egy kevés marad alatta), belekeverjük a mákot és a reszelt almákat. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával, majd a keveréket beletöltjük. 180 fokos sütőben 20 - 30 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a tortakarikát eltávolítjuk, elmossuk, megtöröljük, és újra visszaillesztjük köré. A tejszínhabot a habfixálóval habbá verjük, a folyós lekvárt beleforgatjuk ízlés szerinti mennyiségben. Ezt a tetejére simítjuk, és a hűtőbe tesszük 2 órára. A díszítéshez a korong alakú babapiskótát olvasztott csokival meglocsoljuk, és ezzel rakjuk ki a tetejét. Jó étvágyat! Eddig 990 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |