ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


A KERESZTÉNY RANDI AKKOR IS INGYENES, AMIKOR HASZNÁLOD!

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN A RANDEVÚIG IS ELJUTHATSZ ANNÉLKÜL, HOGY FIZETNÉL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - süti - fényképpel - tiramisu - süteményes - fényképekkel - receptek - sütemények - receptje
A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Apró Net: egy oldal, ahol TELJESEN INGYENESEN adhatja fel apróhirdetését!

Sütemény receptek/ Mákvirág kalács

A szükséges hozzávalók:

A tésztához:
500 g finomliszt,
40 g friss élesztő,
350 ml langyos tej,
3 evőkanál porcukor,
1 mokkáskanál só,
2 evőkanál étolaj
A töltelékhez:
8 evőkanál darált mák,
8 evőkanál porcukor,
50 g olvasztott vaj,
12 g vaníliás cukor,
1 db citrom reszelt héja
A kenéshez:
1 db tojás sárgája.

Süteményreceptek/Receptek. Mkvirg kalcs receptje - süteményes - süti - receptje - tiramisu - receptek - fényképekkel - sütemények - fényképpel


Az elkészítés menete:

Az élesztőt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott élesztővel együtt.
Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet.
Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe.
Figyelem!
Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
Ezután lisztezett asztalra tesszük a tésztát és kb 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Meglocsoljuk a tésztát az olvasztott vajjal, úgy, hogy mindenhol vajas legyen, rászórjuk a mákos-porcukros keveréket, meghintjük a vaníliás cukorral és ráreszeljük a citromhéjat.
Feltekerjük a tésztát.
Ezután koszorúba hajtjuk a kalácsunkat, a végeit egymásba dugva, összedolgozva, szép kerekre igazítjuk.
Éles késsel bemetsszük a kalácsot, körbe - szimmetrikusan, majd a szeleteket félrefordítva, lapjára igazítjuk.
A kalácsot letakarva, 20 percig pihentetjük.
Pihentetés után a kalácsot lekenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben, kb 200 C-on, sütőpapírral bélelt tepsiben, 35-40 perc alatt, készre, pirosra sütjük.
Akkor tudjuk biztosan, hogy átsült a kalácsunk, ha a fogpiszkálót beleszúrva, nem ragad rá a tészta, vagy ha megkopogtatjuk a tetejét, kongó hangot ad.

Jó étvágyat!

Eddig 1085 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDI EGY OLYAN HELY, AHOL BOLDOG PÁRKAPCSOLATOK SZÜLETNEK!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - receptek - süteményes - sütemények - fényképekkel - receptje - süti - fényképpel - tiramisu
A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Akár elad, akár vesz, az Apró Net oldalán jó helyen jár!

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

GYÖNYÖRŰ FACEBOOKOS ADVENTI BORÍTÓKÉPEK EGY HELYEN!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Hús | Sütemények | Oldaltérkép (sitemap) | Apró | Oldal ajánlása


receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Szellemi Termékeket Fejlesztő és Koordináló Kreatív Szövetség (SzFK)
  receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
GLS futár állás, csomagküldő szolgálat - csomagkövetés, kedvező tarifák!




webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu