ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN A LEVELEZÉS ÉS A PROFILOK MEGTEKINTÉSE IS INGYENES!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - süteményes - receptje - tiramisu - receptek - süti - sütemények - fényképekkel - fényképpel
KÉRDEZZ BÁTRAN, VÁLASZOLJ OKOSAN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Az Apró Net oldalán 70 kategóriában adhatja fel TELJESEN INGYENESEN apróhirdetését!

Sütemény receptek/ Mákvirág kalács

A szükséges hozzávalók:

A tésztához:
500 g finomliszt,
40 g friss élesztő,
350 ml langyos tej,
3 evőkanál porcukor,
1 mokkáskanál só,
2 evőkanál étolaj
A töltelékhez:
8 evőkanál darált mák,
8 evőkanál porcukor,
50 g olvasztott vaj,
12 g vaníliás cukor,
1 db citrom reszelt héja
A kenéshez:
1 db tojás sárgája.

Süteményreceptek/Receptek. Mkvirg kalcs receptje - fényképekkel - fényképpel - sütemények - süti - receptje - tiramisu - süteményes - receptek


Az elkészítés menete:

Az élesztőt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott élesztővel együtt.
Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet.
Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe.
Figyelem!
Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
Ezután lisztezett asztalra tesszük a tésztát és kb 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Meglocsoljuk a tésztát az olvasztott vajjal, úgy, hogy mindenhol vajas legyen, rászórjuk a mákos-porcukros keveréket, meghintjük a vaníliás cukorral és ráreszeljük a citromhéjat.
Feltekerjük a tésztát.
Ezután koszorúba hajtjuk a kalácsunkat, a végeit egymásba dugva, összedolgozva, szép kerekre igazítjuk.
Éles késsel bemetsszük a kalácsot, körbe - szimmetrikusan, majd a szeleteket félrefordítva, lapjára igazítjuk.
A kalácsot letakarva, 20 percig pihentetjük.
Pihentetés után a kalácsot lekenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben, kb 200 C-on, sütőpapírral bélelt tepsiben, 35-40 perc alatt, készre, pirosra sütjük.
Akkor tudjuk biztosan, hogy átsült a kalácsunk, ha a fogpiszkálót beleszúrva, nem ragad rá a tészta, vagy ha megkopogtatjuk a tetejét, kongó hangot ad.

Jó étvágyat!

Eddig 1078 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

FLÖRTÖLJ TE IS A KERESZTÉNY RANDIN!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - tiramisu - fényképpel - sütemények - receptek - fényképekkel - receptje - süteményes - süti
A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Apró Net: egy oldal, ahol TELJESEN INGYENES az apróhirdetés feladása!

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

GYÖNYÖRŰ, IDÉZETES, INGYEN ELÉRHETŐ FACEBOOK IDŐVONALRA VALÓ BORÍTÓKÉPEK!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Gyümölcsös | Krémes | Zöldség | Apró | Csonthéjas


receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Sült hekk, batyus hal és még számtalan recept egy helyen!
  receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Szellemi Termékeket Fejlesztő és Koordináló Kreatív Szövetség (SzFK)




webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu