A szükséges hozzávalók:
A lapokhoz: 9 db tojásfehérje, 67 dkg porcukor, 1 mokkáskanálnyi citromlé. A krémhez: 40 dkg nutella 25 dkg mascarpone. |
![]() |
Az elkészítés menete: A 9 db tojásfehérjéből a porcukor és a citromlé hozzáadásával nagyon kemény habot verünk (kb. 15 perc a kézi robotgép legmagasabb fokozatán). Akkor jó, ha egy késsel a habba belevágva ott marad a kés nyoma! 3 db tepsibe sütőpapírt fektetünk, s azokra körző segítségével azonos méretű köröket rajzolunk. A habot egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk a sablonokon. Egy kis mennyiséget kihagyunk, ezt ételszínezékkel megfestjük, kis habcsókokat formálunk, s ezeket is a sütőlapokra helyezzük. Belőlük lesz a díszítés a torta tetejére. A tepsiket (az energia- és időtakarékosság jegyében természetesen egyszerre!) előmelegített, inkább csak langyos sütőbe helyezzük (100 - 120 fok, légkeverés). Kb. 90 percig szárítjuk a habcsóklapokat, de a kis díszeket 60 perc után ki lehet venni. Közben a nutellát habosra keverjük a mascarponéval. Ha a lapok megsültek, óvatosan lefejtjük a sütőpapírról, sütőrácson hagyjuk őket kihűlni. Megkenjük a lapokat a krémmel, a díszeket pedig egy pici krém felhasználásával a tetejére ragasztjuk. Megjegyzés: Nagyon mutatós, nem túl bonyolult torta, sok - sok elismerést lehet vele bezsebelni. Jó étvágyat! Eddig 1419 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |