A szükséges hozzávalók:
25 dkg méz, 5 dkg vaj, 3 egész tojás, 10 dkg porcukor, mézeskalács fűszerkeverék (ánizs, fahéj, gyömbér, kakaó, kardamon, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió), fél evőkanál szódabikarbóna, 60 dkg liszt. A díszítéshez: 1 tojásfehérje, 12 dkg porcukor szitálva. |
![]() |
Az elkészítés menete: A mézet és a vajat meglangyosítjuk. Egy másik edénybe rakjuk a tojásokat, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Konyhai robotgéppel jó alaposan összedolgozzuk, majd öntsük bele a langyos mézet. Újból dolgozzuk össze, majd gyúrjuk bele a lisztet. Takarjuk le, és pihentessük hűvös helyen egy napig! Nyújtsuk fél cm vékonyra a tésztát, szaggassunk ki belőle különböző figurákat, majd a tetejét felvert egész tojással kenjük meg. Forró sütőben süssük 7 - 8 percig. A díszítéshez a tojásfehérjét verjük keményre a porcukorral, és egy zacskóba töltve, sarkára pici lyukat fúrva díszítsük ki kedvünk szerint a sütit. Megjegyzés: Ha kihűlt és a díszítés is megszáradt, rakjuk pár napra fémdobozba, hogy visszapuhuljon. Jó étvágyat! Eddig 548 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |