A szükséges hozzávalók:
1 kg liszt, 30 dkg porcukor, 25 - 30 dkg folyékony hideg méz, 20 dkg olvasztott margarin, 2 tojás, 1 evőkanál szódabikarbóna, 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék (ánizs, fahéj, gyömbér, kakaó, kardamon, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió). A díszítéshez: 1 tojásfehérje, 15 - 20 dkg porcukor. |
|
Az elkészítés menete: A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és pár órát (akár egy éjszakát) pihentetjük, majd 3 - 5 mm vastagra nyújtjuk. Különféle formájú kiszúrókkal kiszaggatjuk, ezeket kikent, lisztezett tepsibe rakjuk, és 180 - 200 fokon addig sütjük, míg szép aranybarna lesz. Még melegen kiszedjük, hagyjuk kihűlni. Hogy szép fényes legyen, még melegen bekenjük tojássárgájával, és hagyjuk megszáradni. A díszítéshez a tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzáadagoljuk a porcukrot. Akkor jó, ha lassan folyik le a habverőről. Uzsonnás zacskóba kanalazzuk, az egyik sarkát óvatosan kivágjuk, és a kihűlt mézeskalácsokra nyomjuk a cukros fehérjét. Jó étvágyat! Eddig 403 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |
INGYEN ELÉRHETŐ BORÍTÓKÉPEK FACEBOOK IDŐVONALRA!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu
![]() GLS futár állás, csomagküldő szolgálat - csomagkövetés, kedvező tarifák! |
  | ![]() Zenék Online: SP, Janicsák Veca, toplista, nagykoncertek, letöltések! |
webmester:
Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu