A szükséges hozzávalók:
35 dkg liszt, 25 dkg lágy (sütő) margarin vagy vaj, 25 dkg cukor, 15 dkg darált mogyoró, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg fehércsokoládé, 1 evőkanál étolaj, dekor cukormáz |
![]() |
Az elkészítés menete: A tésztához a tojást, a cukrot és a margarint összekeverjük, majd a sütőporos lisztet hozzágyúrjuk, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. A nyusziformákat kikenjük, és egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát, de nem kell túltölteni, mert egy kicsit feljön a sütőportól. Közepes lángon megsütjük. A bevonathoz a fehércsoki felolvasztjuk, kicsi étolajjal elkeverjük. A kihűlt nyuszikat belemártjuk, és hagyjuk szikkadni, majd dekoratív cukormázzal megmintázzuk. Ötórai teához és kávéhoz is nagyon finom! Jó étvágyat! Eddig 1101 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |