A szükséges hozzávalók:
25 dkg mascarpone (natúr vajkrémmel helyettesíthető), 3 dl habtejszín, csipet só, 2 narancs facsart leve és az egyik narancs reszelt héja, 2 dl naranncslekvár, kb. 20 dkg babapiskóta, kakaópor a szóráshoz, 2-3 evőkanál narancslikőr. |
|
Az elkészítés menete: A tejszínhabot felverjük, beleforgatjuk a mascarponét, a reszelt narancshéjat, csipet sót. A narancslevet elkeverjük a narancslekvárral, és a narancslikőrrel, ebbe mártogatjuk a babapiskótákat, amiket eztán egy tálon sorakoztatunk. Erre jön a tejszínes krém, megint mártott babapiskóta, krém... és így tovább, amíg tart a hozzávalókból. Legfelülre krém jusson. A tetejét kakaóporral meghintjük. Előző nap érdemes elkészíteni, és tálalásig hűtőben érlelni; kehelyben is készíthető. Jó étvágyat! Eddig 548 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |