A szükséges hozzávalók:
25 dkg rétesliszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 2 tojás, 5 dl tej, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 2 nagy őszibarack, 2 dl őszibaracklé. |
|
Az elkészítés menete: A lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, csipetnyi sót és a porcukrot összedolgozzuk. Egy közepes nagyságú tepsit 10 deka vajjal egyenletesen bekenünk. A felvert tojásokat a tejjel simára keverjük. A lisztes keverék felét a tepsibe tesszük, majd a krumplinyomón átpréselt túróval meghintjük. Rászórjuk még a megtisztított mazsolát. Ezután a meghámozott, kis kockákra vágott őszibarack és a félretett lisztes keverék következik. A maradék vajat apró darabokban elosztjuk a tetején. A tojásokat egyenként tálba ütjük, majd villával vagy habverővel simára keverjük. Egyenletesen a tálban lévők tetejére öntjük. Előmelegített, forró sütőben 5 percig erős lángon, ezután 25 - 30 percig kis lángon sütjük. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult, és a beleszúrt tűre már nem ragad a masszából (tűpróba). Még forrón megöntözzük az őszibaracklével. Kockákra vágva kínáljuk. Jó étvágyat! Eddig 659 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |