ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


A KERESZTÉNY RANDIN A LEVELEZÉS ÉS A PROFILOK MEGTEKINTÉSE IS INGYENES!

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

KERESZTÉNY RANDI: EGY OLDAL NEM CSAK DIPLOMÁSOKNAK!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - süti - fényképekkel - fényképpel - receptek - receptje - tiramisu - süteményes - sütemények
BEST OF GYAKORI KÉRDÉSEK KÜLÖNBÖZŐ KATEGÓRIÁKBAN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Apró Net: egy oldal, ahol TELJESEN INGYENESEN adhatja fel apróhirdetését!

Sütemény receptek/Szicíliai tiramisu II

A szükséges hozzávalók:

1,7 dl tejszín,
4 evőkanál cukor,
45 dkg mascarpone,
1 csésze frissen főtt erős kávé,
60-65 ml konyak vagy brandy,
1 evőkanál vanília kivonat,
20 dkg babapiskóta,
reszelt étcsoki, de lehet tejcsoki is,
cukrozatlan kakaópor.
A krémhez (zabaglione):
5 tojás sárgája,
6,5 dkg cukor,
1,5 dl marsala bor (mazsolabor, édes vörös desszertbor),
0,5 dl száraz fehérbor.


Az elkészítés menete:

Kezdjük a zabaglione elkészítésével, mert hűteni kell: a tojássárgákat és a cukrot konyhai robotgéppel, közepes sebességen halványsárgára, krémesre verjük.
Vízgőz fölé tesszük, a marsala bor felét a tojássárgához keverünk, 1 percik verjük.
Fokozatosan beleverjük a maradék marsalát és a fehérbort.
6-10 percig főzzük, de közben keverjük géppel, amíg habos és eléggé sűrű lesz ahhoz, hogy csomókká álljanak, amikor lecsöpögtetjük a verőkről.
Ne főzzük túl, mert megkocsonyásodik!
Ha jó, akkor azonnal levesszük a vízről, rövid ideig kevergetjük, majd letakarjuk, és hűtőbe tesszük.
Egy nagy tálban a tejszínt a 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd egy spatulával a mascarponét belefordítjuk a tejszínbe, és óvatosan, finoman összekeverjük.
Csak ezután adjuk hozzá a zabaglionét (ha a zabaglione időközben szétvált, verjük fel jól, hogy összeálljon), összeforgatjuk, majd 3 órára hűtőbe tesszük.
A kávét és a konyakot összekeverjük a maradék 2 evőkanál cukorral és a vaníliakivonattal.
A babapiskóta (szoktam használni sima piskótalapot, egyszerűbb) 1/4 részét lerakjuk egy edénybe, és jól megkenjük, locsoljuk a kávékeverékkel.
Erre jön rá a krém 1/4-e.
Háromszor ismételjük - rétegezzük (piskóta - krém - piskóta - krém... stb.), a tetejére krém kerüljön.
Szépen meghintjük kakaóval, hogy az egészet befedje.
Hagyjuk állni hűtőben (nem árt legalább fél napot), hogy jól összeérjen.

Jó étvágyat!

Eddig 298 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN A LEVELEZÉS ÉS A PROFILOK MEGTEKINTÉSE IS INGYENES!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - süteményes - receptje - süti - tiramisu - fényképpel - sütemények - fényképekkel - receptek
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Apró Net: egy oldal, ahol TELJESEN INGYENES az apróhirdetés feladása!

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

INGYEN ELÉRHETŐ GYÖNYÖRŰ, SZÖVEGES, FACEBOOKOS BORÍTÓKÉPEK!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Zöldség | Csonthéjas | Oldaltérkép (sitemap) | Legnézettebbek | Oldal ajánlása


receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Szellemi Termékeket Fejlesztő és Koordináló Kreatív Szövetség (SzFK)
  receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Nemzeti Fórum pesterzsébeti szervezete




webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu