ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


ONLINE RANDIZÁS INGYENESEN, KERESZTÉNY MÓDON EGYEDÜLÁLLÓKNAK: WWW.KERESZTENYRANDI.HU!

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

KERESZTÉNY RANDI: EGY OLDAL NEM CSAK DIPLOMÁSOKNAK!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - receptek - tiramisu - süteményes - süti - sütemények - fényképekkel - receptje - fényképpel
BEST OF GYAKORI KÉRDÉSEK KÜLÖNBÖZŐ KATEGÓRIÁKBAN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

A TE apród itt van már?

Sütemény receptek/Szicíliai tiramisu II

A szükséges hozzávalók:

1,7 dl tejszín,
4 evőkanál cukor,
45 dkg mascarpone,
1 csésze frissen főtt erős kávé,
60-65 ml konyak vagy brandy,
1 evőkanál vanília kivonat,
20 dkg babapiskóta,
reszelt étcsoki, de lehet tejcsoki is,
cukrozatlan kakaópor.
A krémhez (zabaglione):
5 tojás sárgája,
6,5 dkg cukor,
1,5 dl marsala bor (mazsolabor, édes vörös desszertbor),
0,5 dl száraz fehérbor.


Az elkészítés menete:

Kezdjük a zabaglione elkészítésével, mert hűteni kell: a tojássárgákat és a cukrot konyhai robotgéppel, közepes sebességen halványsárgára, krémesre verjük.
Vízgőz fölé tesszük, a marsala bor felét a tojássárgához keverünk, 1 percik verjük.
Fokozatosan beleverjük a maradék marsalát és a fehérbort.
6-10 percig főzzük, de közben keverjük géppel, amíg habos és eléggé sűrű lesz ahhoz, hogy csomókká álljanak, amikor lecsöpögtetjük a verőkről.
Ne főzzük túl, mert megkocsonyásodik!
Ha jó, akkor azonnal levesszük a vízről, rövid ideig kevergetjük, majd letakarjuk, és hűtőbe tesszük.
Egy nagy tálban a tejszínt a 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd egy spatulával a mascarponét belefordítjuk a tejszínbe, és óvatosan, finoman összekeverjük.
Csak ezután adjuk hozzá a zabaglionét (ha a zabaglione időközben szétvált, verjük fel jól, hogy összeálljon), összeforgatjuk, majd 3 órára hűtőbe tesszük.
A kávét és a konyakot összekeverjük a maradék 2 evőkanál cukorral és a vaníliakivonattal.
A babapiskóta (szoktam használni sima piskótalapot, egyszerűbb) 1/4 részét lerakjuk egy edénybe, és jól megkenjük, locsoljuk a kávékeverékkel.
Erre jön rá a krém 1/4-e.
Háromszor ismételjük - rétegezzük (piskóta - krém - piskóta - krém... stb.), a tetejére krém kerüljön.
Szépen meghintjük kakaóval, hogy az egészet befedje.
Hagyjuk állni hűtőben (nem árt legalább fél napot), hogy jól összeérjen.

Jó étvágyat!

Eddig 392 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDI AKKOR IS INGYENES, AMIKOR HASZNÁLOD!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - süteményes - fényképekkel - receptje - süti - tiramisu - receptek - sütemények - fényképpel
NEM TUDOD? - KÉRDEZD MEG! EGYÜTT MEGVÁLASZOLJUK!!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Adja fel ingyenesen hirdetését az Apró Net oldalán és az hamarosan célba ér!

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

FACEBOOK IDŐVONALRA VALÓ VALENTIN NAPI SZERELMES BORÍTÓKÉPEK LÁNYOKNAK ÉS FIÚKNAK EGYARÁNT!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Oldaltérkép (sitemap) | Legnézettebbek | Gyümölcsös | Most nézik | Sütemények


receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
GLS futár állás, csomagküldő szolgálat - csomagkövetés, kedvező tarifák!
  receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Szellemi Termékeket Fejlesztő és Koordináló Kreatív Szövetség (SzFK)




webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu