ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY TÁRSKERESŐ OLDAL. - AKI KERES AZ ITT BIZTOSAN PÁRRA TALÁL! |
|
A szükséges hozzávalók:
50 dkg szilva, 35 dkg kristálycukor, 1 evőkanál zselatinpor, 4 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál szilvapálinka, 50 dkg mascarpone, 2 csomag babapiskóta, 4 evőkanál kakaópor. A sziruphoz: 5 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor. |
![]() |
Az elkészítés menete: A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, 25kg cukorral felfőzzük, majd leszűrjük. A szilvát félretesszük, a levét sűrűre beforraljuk, majd a szilvát visszatesszük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kb. 10 percig állni hagyjuk. A sziruphoz az 5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük 2 dl vízzel, és sziruppá felfőzzük, majd kihűtjük. A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 1 evőkanál vízzel, egy csipet sóval, a vaníliás cukorral és a szilvapálinkával vízfürdő felett habosra keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és addig verjük tovább, amíg kihűl. Közben a zselatint fél dl vízzel felforraljuk, kissé kihűtjük, és a krémhez keverjük a mascarponéval együtt. A tojásfehérjéből, a maradék 10 dkg kristálycukorral kemény habot verünk, majd ezt is a krémhez keverjük. A szilvát kivesszük a levéből, és lecsepegtetjük. Egy szögletes sütőformát kibélelünk folpack fóliával, úgy hogy a szélein jól lelógjon. A babapiskótákat egyenként, hirtelen megforgatjuk a szirupban és egy sort a szögletes forma aljára szorosan egymás mellé rakunk. Erre egy sor lecsepegtetett szilvát teszünk, majd a krém egyharmadát rásimítjuk. Ezt ismételjük még kétszer. A tetejére krémet simítunk. Két órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kiemeljük a formából a fólia segítségével. A tiramisut beszórjuk a kakaóval, és szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat! Eddig 977 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |