ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
ONLINE RANDIZÁS INGYENESEN, KERESZTÉNY MÓDON EGYEDÜLÁLLÓKNAK: WWW.KERESZTENYRANDI.HU! |
|
A szükséges hozzávalók:
1,5 kg szilva, 25 dkg túró, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 4 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg liszt, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 3 evőkanál kristálycukor. |
|
Az elkészítés menete: A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk. Burgonyanyomón áttörjük a túrót. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A szobahőmérsékletű margarint, egy csipet sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és tovább habosítjuk. A túróval összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a lisztet, és sima tésztává kidolgozzuk. A tésztát kezünkkel a tepsibe nyomkodjuk úgy, hogy egy kis pereme is legyen. A szilvával kirakjuk a tészta tetejét úgy, hogy a szilvák héjas fele kerüljön a tésztára. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal, és megszórjuk vele a szilvát. A sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálaláskor megszórjuk porcukorral, és nagyobb szeletekre vágva kínáljuk. Jó étvágyat! Eddig 400 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |