A szükséges hozzávalók:
25 dkg mascarpone, ízlés szerint porcukor (kb. 1 púpozott evőkanál), 3 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg kakaópor (nem cukrozott instant!), Amaretto ízlés szerint (kb. 2 evőkanál), 3 dl erős kávé, tej, 2 csomag babapiskóta. |
|
Az elkészítés menete: Egy műanyag tálba beleöntjük a mascarponét, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a 3 darab tojás sárgáját, és habverővel felverjük. Majd a 3 db tojás fehérjét is felverjük (vigyázat, ha zsíros a habverő, akkor nem fog történni semmi), és fokozatosan hozzákeverjük a mascarpone krémhez, majd ezt a műveletet addig végezzük, amíg krémszerű anyagot nem kapunk. A 3 dl kávét tejjel felengedjük, hogy tejeskávét kapjunk, majd cukorral (itt is egy púpozott evőkanál) és Amarettóval ízesítjük. A babapiskótát belemártjuk a tejeskávéba, téglalap alakú tálba sorban elhelyezzük, ráteszünk egy réteg mascarpone krémet, majd magszórjuk kakaóporral. Az alapanyag kb. 3 rétegre elegendő a tál méretétől függően. Fontos: minden mascarpone réteget szórjunk meg kakaóporral! Jó étvágyat! Eddig 519 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |