A szükséges hozzávalók:
4 db tojás, 50 dkg mascarpone, 30 dkg kristálycukor, 3 dl habtejszín, 40 dkg babapiskóta, 15 dkg magozott cseresznyebefőtt, 2 dkg kakaó a szóráshoz. |
|
Az elkészítés menete: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat vízgőz fölött óvatosan felmelegítjük. A mascarponét habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját meg a cukor felét, összekeverjük. A korábban jól behűtött tejszínt habbá verjük, és lazán a krémhez keverjük. A cukor másik feléből egy lábasban karamellt készítünk, felengedjük 2-3 dl vízzel, és pár perc alatt összeforraljuk. A babapiskótát belemártogatjuk a karamellás lébe, és egy tálban keresztben lerakunk egy réteget. Befedjük krémmel, megszórjuk cseresznyével, aztán újra piskótát, krémet és cseresznyét rétegezünk. A tetejét meghintjük kakaóporral. Legalább 5-6 órára hűtőbe rakjuk, majd tálaljuk. Jó étvágyat! Eddig 382 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |
A LEGSZEBB BORÍTÓKÉPEK EGY HELYEN!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu
![]() Sült hekk, batyus hal és még számtalan recept egy helyen! |
  | ![]() Szellemi Termékeket Fejlesztő és Koordináló Kreatív Szövetség (SzFK) |
webmester:
Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu