A szükséges hozzávalók:
25 dkg mascarpone sajt, 4 dl tejszín, 6 evőkanál kristálycukor, 25 dkg babapiskóta, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag habfix, 1 csipetnyi só, 2-3 adag jó erős kávé, 1 evőkanál Amaretto vagy valami hasonló jellegű ital. |
|
Az elkészítés menete: Egy 3 literes tálat hideg vízzel kiöblítünk, kibéleljük fóliával úgy, hogy amikor belerakjuk az alapanyagot, akkor be is tudjuk takarni. Megfőzzük a kávét, belekeverjük az Amarettót. A tejszínt a sóval majdnem készre felverjük (konyhai robotgéppel), beleszórjuk a vaníliás cukrot, a habfixet és kanalanként a kristálycukrot. Ezután hozzákeverjük a mascarpone sajtot. A kibélelt tál aljára krémet simítunk, kakaóport szitálunk, és az ízesített kávéba mártjuk a piskóták egyik felét, szép sorjába rakjuk a kakaóval meghintett krémre, de úgy, hogy a kávés fele kerüljön a kakaóporhoz. Krémmel rétegezve ezt ismétljük, az utolsó sor babapiskóta legyen. Ha van időnk, legalább 3-4 órát, de akár egy éjszakát is hűtőben pihenjen, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a fóliát kinyitjuk, és tálra, tálcára borítjuk a tiramisut, végül kakaóporral meghintjük. Úgy szeleteljük fel, mint egy tortát. Jó étvágyat! Eddig 417 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |