A szükséges hozzávalók:
1 zacskó babapiskóta, 1 doboz Mascarpone sajt, 2 tojás, 10 dkg cukor, 2 dl jó erős feketekávé, 4 evőkanál rum, 1 dl tej, kakaópor. |
|
Az elkészítés menete: Főzünk 4 adag feketekávét, belekeverjük a tejet és a rum felét. Belemártogatjuk a babapiskóta felét egyesével, és lerakjuk egy kisebb fajta négyszögletes edény aljára az első réteget. A tojást kettéválasztjuk, a tojássárgájába beletesszük a cukor felét, és addig keverjük habverővel, amíg ki nem fehéredik. Ekkor beletesszük a rum másik felét. A fehérjét a cukor másik felével habbá verjük. Egy edény aljára tesszük a sajtkrémet, ráöntjük a tojássárgáját és elkeverjük. Óvatosan fakanállal belekeverjük a felvert tojásfehérjét, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A már lerakott piskótára rátesszük a krém felét, jól megszórjuk kakaóporral, egyesével belemártjuk a kávéba a piskótákat és lerakjuk a második réteget is. A második réteg babapiskóta tetejére tesszük a maradék krémet, megszórjuk kakaóporral, és 3 - 4 órára berakjuk a hűtőbe. Jó étvágyat! Eddig 557 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |