A szükséges hozzávalók:
fél dl erős feketekávé, fél dl mandula- vagy kávélikőr, 20 dkg babapiskóta, 2 evőkanál kakaópor, 25 dkg mascarpone, 2 tojás, 5 dkg cukor, só. |
|
Az elkészítés menete: A kávét és a likőrt keverjük össze. A babapiskóták alját kicsit áztassuk meg benne. Vegyünk elő egy szép üvegtálat, rakjunk le egy sor babapiskótát, és szórjuk meg kakaóval. Válasszuk szét a tojások sárgáját a fehérjétől. Keverjük ki a mascarponét a cukorral és a tojás sárgákkal. Tegyünk egy csipetnyi sót a fehérjékbe, és verjük kemény habbá. Óvatosan keverjük bele a sárga krémbe. Kenjük meg vele a piskóták tetejét, és kezdjünk el egy újabb réteget. Figyeljünk arra, hogy a tetejére mindig krém kerüljön. Szórjuk meg a tetejét kakaóval. Letakarva (!!!) 1 éjszakára tegyük be a hűtőbe. Jó étvágyat! Eddig 376 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |