A szükséges hozzávalók:
5 tojás, 2 és fél doboz babapiskóta, 21 dkg cukor, rum eszencia - ízlés szerint, 5 adag kávé, közepes erősségű, 50 dkg mascarpone. |
|
Az elkészítés menete: A tojássárgákat a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarpone-t. Alaposan elkeverjük, hogy csomómentes legyen. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan - hogy ne törjön össze - a mascarpone-s krémhez adagoljuk. A kávéhoz ízlés szerint rumot keverünk, egy kis cukorral is édesíthetjük. Majd egy lapos edénybe öntjük. Egy lehetőleg átlátszó edénybe lerakjuk az első réteg krémet. Ezután a piskóta következik. A piskótákat hirtelen mártjuk meg a kávéban, és úgy helyezzük a krémre, hogy az áztatott fele kerüljön felülre. Így rakjuk a rétegeket, míg el nem fogy a hozzávaló. Általában két réteg piskóta lesz - ez változhat a tál méretétől is -, felülre krém kerüljön. Díszítésként megszórhatjuk egy kis kávéval vagy kakaóval - utóbbi jobb. Hogy összeérjenek az ízek, fél napig állni hagyjuk a hűtőszekrényben. Ha a Tiramisu jól sikerült, a piskóta megpuhult, átázott és az egész összeállt. Ezután könnyen szeletelhető, de ha mégis ragadna, enyhén nedves késsel szelhető. Jó étvágyat! Eddig 505 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |