A szükséges hozzávalók:
50 dkg mascarpone, 4 tojás sárgája, 4 evőkanál cukor, 2 csésze hideg feketekávé, 4 cl Amaretto, 15 dkg babapiskóta, kakaópor (édesítés nélküli). |
|
Az elkészítés menete: A 4 tojás sárgáját és a négy evőkanál cukrot gépi vagy kézi habverővel egy tálban finom krémes állagúvá keverjük. Kanalanként beletesszük és elkeverjük benne a mascarponét. Egy laposabb formát előkészítünk. A 2 csésze kávét, elkeverjük az Amarettoval, az így elkészült lébe egymás után egy pillanatra belemártjuk a babapiskótákat, majd pedig a formába fektetjük őket. A mascarpone krém felét elsimítjuk a babapiskótán. Ismét egy réteg enyhén megáztatott piskóta jön, ezután pedig a krém megmaradt része. Kakaóporral meghintjük a tetejét, majd tálalásig - optimálisan 5 órára - hűtőszekrénybe tesszük. Kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat! Eddig 360 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |