A szükséges hozzávalók:
1 csomag babapiskóta, 1 csésze feketekávé, 1 dl cseresznye- vagy meggylikőr 3,5 - 4 dl tejszín, 7 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál fahéj, 3 csomag habkeményítő, 25 dkg mascarpone, magolt (likőrbe áztatott) meggy, kakaópor. |
|
Az elkészítés menete: A babapiskótát átitatjuk a kávéval és a likőrrel. A tejszínt elektromos konyhai habverővel verjük 1 percig, majd belekeverjük a habkeményítő, a porcukor, a fahéj és a vaníliás cukor keverékét, és az egészet kemény habbá verjük. A mascarponét adjuk hozzá a felvert tejszínhez. 1 réteg babapiskótára kenjük rá a krém felét, tegyük rá a kimagolt meggyet, majd a piskóta másik felét, és a maradék krémet. Tetejét szórjuk meg kakaóporral. Megjegyzés: Nagyon finom, és mivel nincs benne tojás, nem kell félni a szalmonellától. Babapiskóta helyett kész piskótatortából is meg lehet csinálni, és így szülinapi tortának is kitűnő. Jó étvágyat! Eddig 439 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |