A szükséges hozzávalók:
4 dl erős presszókávé, 1 nagy citrom, 50 dkg mascarpone, 1 dl tej, 8 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 15 - 20 dkg babapiskóta, 2 evőkanál grappa, 1 teáskanál kakaópor, 1 csipet fahéj. |
|
Az elkészítés menete: Forró víz alatt alaposan megmossuk a citromot, megtöröljük, és vékonyan lereszeljük a héját. Kifacsarjuk az egyik felét. Egy tálkába kanalazzuk a mascarponét, hozzáadjuk a tejet, a vaníliás cukrot és a cukrot. Az egészet habverővel jól összekeverjük, amíg a krém szép sima kenhető lesz. Belekeverjük a citromhéjat és 1 evőkanál citromlevet. Egy kisebb szögletes tál aljára egy réteg babapiskótát teszünk. Összekeverjük a kávét a grappával és egy keveset egyenletesen egy kiskanál segítségével a piskótára locsolunk. A kávés piskótára rákenjük a krém egyharmadát. Ezt befedjük babapiskótával, majd ezeket is meglocsoljuk a kávéval (óvatosan, nehogy elázzanak). Erre egy újabb adag krém jön, majd újra a babapiskóták, locsolás és megint a krém. Végül a kakaóport összekeverjük a fahéjjal, és egy kis szűrővel egyenletesen a tiramisu tetejére szitáljuk. Ezután legalább 8 órát a hűtőszekrényben pihentetjük, mielőtt elfogyasztanánk. Jó étvágyat! Eddig 509 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |