ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
ONLINE RANDIZÁS INGYENESEN, KERESZTÉNY MÓDON EGYEDÜLÁLLÓKNAK: WWW.KERESZTENYRANDI.HU! |
|
A szükséges hozzávalók:
1 doboz eperbefőtt, 1 doboz őszibarackbefőtt, 1 dkg zselatin, 4 db tojássárgája, 20 dkg porcukor, 50 dkg mascarpone, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 3 dl tejszín, 30 dkg babapiskóta, 2 evőkanál instant kávé, 1/2 dl rum, 1 evőkanál kakaópor. |
![]() |
Az elkészítés menete: Az eper és őszibarackbefőttet leszűrjük, az őszibarackbefőtt levéből 1 dl-t félreteszünk. A tojás sárgákat és a porcukrot gőz fölött addig keverjük, amíg a cukor elolvad, aztán hideg vízbe állítjuk. A mascarponét kikeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tojáskrémet és a fahéjat. A zselatint a félretett befőttlével felolvasztjuk, belekeverünk 1 evőkanál krémet, majd a krém egészéhez keverjük, végül belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. 1 dl hideg vízben feloldjuk a kávét, majd hozzáadjuk a rumot. Belemártjuk a babapiskóták felét, és kibéleljük velük a tortaforma alját. Tetejükre simítjuk a krém egyharmadát, majd magházukkal lefelé belenyomjuk a felezett barackokat, a forma oldalára pedig vágott felükkel kifelé, rárakjuk az eperszemeket. A gyümölcs tetejére tesszük a maradék krém felét, majd az előző sorra merőlegesen még egy sor kávéba mártogatott babapiskóta következik, végül a maradék krém. 12 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor lehúzzuk a tortáról a karikát és a sütőpapírt. Kakaóval meghintve díszítjük. Jó étvágyat! Eddig 778 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |