ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY RANDIN A LEVELEZÉS ÉS A PROFILOK MEGTEKINTÉSE IS INGYENES! |
|
A szükséges hozzávalók:
3 tojás, 6 evőkanál víz, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt (inkább kicsit púpozott), fél csomag sütőpor. A krémhez: 25 dkg mascarpone, 4 db tojássárgája, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dl tejszín, 1,5 dkg zselatin, 1 dl tej, 1 dl kávé, 2 cl konyak vagy mandulalikőr, kevés kakaópor babapiskóta. |
![]() |
Az elkészítés menete: A piskótát a szokásos módon elkészítjük, kihűtjük. A zselatint a tejben feloldjuk, és az utasításnak megfelelően elkészítjük, majd langyosra hűtjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejszínhez, és kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük fehéredésig, ezután hozzáadjuk a mascarponét és a felvert tejszínt, valamint a kávé és a konyak felét. A krém negyedét félretesszük a díszítéshez, a maradékot megfelezzük, és a kettévágott piskótára kenjük. A maradék kávét és konyakot egy edénybe tesszük, a babapiskótát megmártjuk benne, és a krémet beborítjuk vele. Ezután a bemártott babapiskótára kenjük a maradék krémet, és rátesszük a piskóta másik felét. Ekkor bevonjuk a félretett krémmel, díszítjük, és a tetejét meghintjük kakaóporral. Megjegyzés: Egy napot állnia kell, hogy a babapiskóta kellően megpuhuljon. Egy normál méretű kerek tortaformához való adag. Jó étvágyat! Eddig 1154 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |