ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY RANDIN A LEVELEZÉS ÉS A PROFILOK MEGTEKINTÉSE IS INGYENES! |
|
A szükséges hozzávalók:
Tészta: 6 tojás, 18 dkg cukor, 12 dkg liszt, késhegynyi sütőpor, 2 evőkanál kávé. Krém: 3 tojás, 3 dl tejszín, 15 dkg mascarpone, 10 dkg cukor, 1/2 dl Amaretto likőr vagy rum, 3 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál instant kávé, 1 csomag habfixáló. |
|
Az elkészítés menete: Tészta: A tojások sárgáját a cukor felével kikeverjük, lassan beleöntve a kávét tovább keverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, ráborítjuk a kávés krémre, és lassan beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben (180 C) megsütjük. Krém: Az egész tojásokat a cukorral sűrűre főzzük, belekeverjük a kakaót, kávéport és a likőrt. Közben a tejszínt a habfixálóval felverjük, a Mascarponet hozzáadjuk, és jól felhabosítjuk. Hozzáadjuk a langyosra hűlt kávés krémet is, és alaposan kikeverjük. A piskótát kihűlés után 3 lapba vágjuk, a krémmel töltjük és bevonjuk. A tetejét kakaóporral, csokireszelékkel díszítjük. Jó étvágyat! Eddig 393 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |