A szükséges hozzávalók:
2 kg 0,2% zsírtartalmú krémes túró, 25 dkg eper, egy gyümölcstortalap (30 dkg-os), 1,5 dl erős (eszpresszó) kávé, 0,5 dl mandulalikőr, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, egy zöld citrom (lime) leve és reszelt héja, 10 dkg babapiskóta, 2 db édes teasütemény (2 dkg), egy teáskanál kakaó. |
|
Az elkészítés menete: Kibélelünk egy szitát konyharuhával, beleöntjük a túrót, és éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy lecsöpögjön. Megmossuk és felszeleteljük az epret. Összekeverjük a mandulalikőrt és a kávét, majd a keverék felével meglocsoljuk a tortalapot. A túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és a citromhéjjal. A túrókrém felét elsimítjuk a tortalapon, majd rátesszük az eperszeleteket. Erre jön egy réteg babapiskóta, amire ráöntjük a megmaradt kávés - likőrös keveréket. A túró másik felét a piskótarétegre kenjük, elsimítjuk, és a tortát két órára a hűtőszekrénybe tesszük. Nagyobb darabokra tördeljük a kekszet, a tortára szórjuk, majd az egészet meghintjük kakaóval. Jó étvágyat! Eddig 353 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |