A szükséges hozzávalók:
2 nagy csomag babapiskóta, 5 dl feketekávé, 1 db rumaroma, 2 db tojás, 15 dkg cukor, 25 dkg natúr vajkrém, 5 dl tejszín, 3 teáskanál étkezési zselatin, 1 dl tej, 3 evőkanál kakaópor. |
![]() |
Az elkészítés menete: 3 teáskanálnyi zselatint elkeverünk 1 dl hideg tejben. Ha benne van a tejben és szépen elkeveredett, akkor takaréklángon alágyújtunk, kevergessük, amíg fel nem forr. Ezután húzzuk félre a tűzről, és hagyjuk hűlni langyosra. Első lépésként a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Majd mehet bele a natúr vajkrém is, azzal is tovább keverjük, míg újból szép, habos nem lesz. Hozzáadjuk az 5 dl habtejszínünket is, és ezzel kb. 5 percig verjük, legnagyobb fokozatra kapcsolva a konyhai robotgépet. Közben a rumaroma kb. 1/3-át is belecsorgatjuk a krémbe. A lefőzött, forró kávéba tesszük a rumaromát, esetleg vaníliás cukrot, a babapiskótákat megmártjuk benne, de éppen csak mártsuk bele, mert ha sokáig hagyjuk benne, akkor elázik! A kapcsos tortaforma aljába először kávéba mártott babapiskóta, majd krém kerül. A krémre minden rétegnél kakaóport szitálunk. Általában 2 réteg készül, és legfelülre krém kerül, és arra befejezésül kakaó. Hűtőben pihentetjük pár órát vagy egy teljes éjszakát. Ekkorra szépen megdermed a krém a zselatintól, és majd könnyen leemelhető lesz a tortától a kapcsos forma oldala. Megjegyzés: Tetejére nyomhatunk nyomózsákból tejszínrózsákat és azokat kakaózzuk, illetve körberakhatjuk a képen látható módon méretre vágott babapiskótával is, majd egy szalaggal átkötjük. Ez egyrészt dekoratív, másrészt viszont a még nem megdermedt krém végett stabilizálja is a körben álló piskótákat. Jó étvágyat! Eddig 993 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |