A szükséges hozzávalók:
A tésztához: 5 tojás, 10 dkg cukor, 12,5 dkg csokoládés müzli, 4 evőkanál liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál kakaópor. A krémhez: 4 tojás, 10 dkg cukor, 25 dkg mascarpone sajt, 1 dl erős feketekávé, 1 dl kávélikőr, 3 teáskanál kakaópor. A díszítéshez: 4 evőkanál csokoládéreszelék. |
|
Az elkészítés menete: A tortaformát kivajazzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztához a tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Beledolgozzuk a müzlit, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Rácsra borítjuk és kihűtjük. A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a mascarponét, majd kanalanként a tojáshabot. A tortalapot (ha felhólyagosodott sütés közben, a hólyagokat levágjuk) három vízszintes lapra vágjuk. Az alsót tálra fektetjük, köré zárjuk a kapcsos tortaforma oldalát, és megcsepegtetjük kávéval és likőrrel. Megszórjuk kakaóval, és rákenjük a krém felét. Ráfektetjük a középső lapot, megcsepegtetjük kávéval és likőrrel, illetve megszórjuk kakaóporral, és rákenjük a maradék krémet. Beborítjuk a felső tortalappal, rácsepegtetjük a maradék kávét és likőrt, és vastagon megszórjuk kakaóporral. A tortát egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor levesszük a tortakarikát, és a torta tetejét megszórjuk a csokoládéreszelékkel. Jó étvágyat! Eddig 366 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |