A szükséges hozzávalók:
0,5 kg tehéntúró, 8 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl kefir, 2 púpozott teáskanál étkezési zselatin, 1 dl langyos víz, 1 csomag babapiskóta, 0,5 kg gyümölcs (idény szerint, eper, meggy, őszibarack...). |
|
Az elkészítés menete: Egy nagyobb tálban összekeverjük a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kefirt. A gyümölcsöt (pl. 5 db kisebb őszibarack) megmossuk, lehúzzuk a héját illetve kimagozzuk és kb. fél meggyszem nagyságúra vágjuk, lecsepegtetjük. Kisebb lábosban langyos vízhez keverjük a zselatint és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd a tűzről levéve hagyjuk hűlni szobahőmérsékletig. Kibéleljük folpackkal az őzgerinc formát vagy a jénai tálat. A túrós masszához keverjük a gyümölcsöt, majd a zselatint és a formába öntjük; a tetejére babapiskótát teszünk (1 rétegben, ha kell eltörjük, keményebb felével lefelé). Lefedjük alufóliával és a hűtőbe tesszük legalább 5 órára. Kivesszük a hűtőből, levesszük az alufóliát, ráteszünk a tetejére egy nagyobb lapos tányért és egy hirtelen mozdulattal megfordítjuk. Lehúzzuk a folpackot és már lehet is szeletelni. Jó étvágyat! Eddig 752 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |