A szükséges hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg liszt, 10 dl olaj, 13 dkg cukor, 5 dkg élesztő, 1,25 dl tej, 2 db tojás, csipetnyi só. a töltelékhez: 25 dkg túró, 5 dkg vaj, 8 dkg cukor, maréknyi mazsola. a megkenéshez: 1 tojás sárgája. |
|
Az elkészítés menete: Az élesztőt 3 kávéskanálnyi cukorral futassuk fel a tejben. A hozzávalókat gyúrjuk sima tésztává, és kelesszük meg. Amíg a tészta pihen, a töltelék alapanyagait jól dolgozzuk össze. A megkelesztett tésztát nyújtsuk ki kb. 1/2 cm vastagra, s vágjuk féltenyérnyi négyszögekre. Minden tésztadarab közepére tegyünk egy kupac tölteléket, de csak annyit, hogy a ráhajtogatott tésztafülek még biztonsággal egymásra fekhessenek. Az összehajtogatott táskákat hagyjuk (langyos helyen, letakarva) kelni még legalább fél órát, majd a tetejüket kenjük meg tojássárgájával. Végül tegyük előmelegített sütőbe, s mérsékelt tűzön süsük meg. Jó étvágyat! Eddig 417 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |