A szükséges hozzávalók:
A piskótatekercshez: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, gyümölcsíz (lekvár) ízlés szerint A túrókrémhez: 0,5 kg túró, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál búzadara, 3 dl tejszín, 1 cs vaníliás cukor, 1,5 dl tej, 1 cs ÉTKEZÉSI zselatin, 2-3 szem barack- konzerv vagy befőtt |
![]() |
Az elkészítés menete: A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a búzadarát, a vaníliás cukrot, és a tejszínt (csak fakanállal keverjük!). A tejet meglangyosítjuk, melyben az étkezési zselatint csomómentesen elkeverjük és a túrókrémhez adjuk. Végül a barackot apró kockára vágjuk és a túrókrémbe tesszük. Egy üvegtálat folpackkal kibélelünk. A vékonyra szeletelt piskótával az alját és az oldalát kirakjuk, és a túrókrémet beleöntjük, végül a tetejét is piskótával borítjuk be. Egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, másnap tányérra vagy tálcára borítjuk és ezt követően már fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat! Eddig 3706 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |