A szükséges hozzávalók:
12 db kisebb kifli, 20 dkg cukros mák, 8 dl tej, 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, vanília aroma, vaj, 1 citrom reszelt héja. A pudinghoz: 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 evőkanál cukor 5 dl tej. |
![]() |
Az elkészítés menete: A kifliket fél centi vastagra vágjuk. Kivajazunk egy hőálló tálat. A karikák egyharmadát vékonyan megvajazzuk, és sorban egymás mellé helyezzük a tálba. Erre egyenletesen rászórjuk a cukros mák harmadát, majd a citrom reszelt héját. A tejet megmelegítjük, majd 2 tojássárgájával, 10 dkg cukorral és a vanília aromával jól elkeverjük. Egyharmadát a kiflikre öntjük. Ugyanígy még 2 réteget készítünk. 10 - 15 percig fóliával lefedve pihentetjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 - 30 percig sütjük. Amikor már kezd pirulni a teteje, fóliával fedjük le, hogy ne égjen le. Közben elkészítjük a pudingot, majd tálaláskor leöntjük vele a gubát, valamint megszórjuk dekorcukorkákkal. Jó étvágyat! Eddig 511 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |